Over ons

Het team

Ofwaste bestaat uit een jong gepassioneerd team dat zich graag inzet voor het hergebruiken van plastic. Het bedrijf is opgestart in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam vanuit één collectieve mening: wij zijn de generatie die zich hard moet maken voor een beter milieu.

Het idee

Als vier jonge gepassioneerde studenten vonden wij het heel interessant om producten te gaan maken van gerecycled plastic. Na veel ideeën en onderzoek is de keuze gemaakt om ons momenteel te focussen op verlichting. Het mooie aspect van onze producten is dat er een heel verhaal achter de lamp bestaat. De oorsprong van het plastic dat gebruikt wordt, is namelijk erg helder. Zo kan een lamp bijvoorbeeld bestaan uit gerecyclede cafetariabakjes, gemengd met kleerhangers, PET-flessen en verpakkingsmateriaal. Onze producten zijn handgemaakt, uniek en zichtbaar van gerecycled plastic. Hierdoor zijn de producten van Ofwaste anders dan reguliere producten die je kunt vinden. 

Missie

Met Ofwaste willen wij anderen overhalen om te gaan recyclen en meer plastic te gaan hergebruiken. Het beeld waarin je plastic als afval ziet, willen wij veranderen. Wij zien bedrijven die plastic hergebruiken dan ook niet als concurrentie, maar als compagnons. Wij staan voor een beter milleu..

Toekomst

Wij zien een grote toekomst in het hergebruik van plastic afval. Onze visie is dan ook: "Een wereld creëren waarin plastic geen afval meer is".  In de toekomst willen wij als Ofwaste nog veel duurzame interieur- en kantoorartikelen verkopen. Ofwaste staat voor duurzaamheid en wij streven naar zero waste bij de productie van onze producten. Het restafval van de lampen worden bijvoorbeeld verzameld en hiervan worden er in de toekomst weer kleine producten gemaakt. Door de lampen van Ofwaste te laten branden, draag jij je steentje bij aan

Reduce, Re-use, Recycle.

Lars van de Bunt

Matthijs Ruisaard

Thijs van Broekhuizen

Max Steenvoorden